
- Υλικά για: 1 φόρμα 20 εκ.
Τάρτα λεμονιού
Ingredients
- Μπισκότα τριμμένα - 400 γρ.
- Βούτυρο λιωμένο ROYAL - 100 γρ.
- Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
- Για τη κρέμα λεμονιού:
- Ζαχαρούχο γάλα ROYAL - 2 κουτιά
- Κρόκους - 6
- Χυμό λεμονιού - 150 ml
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Για το γαρνίρισμα:
- Χτυπημένη κρέμα γάλακτος - 400 ml
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα μπισκότα με το βούτυρο.
Απλώστε ένα φύλλο αντικολλητικού χαρτιού στην φόρμα για τάρτες και απλώστε το μείγμα με τα μπισκότα.
Ψήστε τη βάση με τα μπισκότα για 10 λεπτά στους 170ο C.
Αφήστε τη βάση να κρυώσει.
Ανακατέψτε το ζαχαρούχο γάλα με τους κρόκους, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
Αδειάστε το μείγμα στην ψημένη βάση της τάρτας.
Ψήστε την στους 170ο C για 30 λεπτά.
Αφήστε την να κρυώσει και μετά απλώστε τη σαντιγί στην επιφάνεια και γαρνίρετε με το ξύσμα λεμονιού.