
Φασολάκια με ιταλικούς κεφτέδες
Συστατικά
- Φασολάκια πλατιά ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ - 1 πακέτο
- Μοσχαρίσιος κιμάς - 800 γρ.
- Ξερά κρεμμύδια - 3
- Πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ - 2 κουτ. γλυκού
- Εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ELIKI
- Αυγά - 2
- Ψωμί τριμμένο - 4 φέτες
- Στραγγιστό γιαούρτι - 100 γρ.
- Φρέσκο θυμάρι - 4-5 κλωναράκια
- Ντοματίνια LUCIA’S FARM - 500 γρ.
- Μοτσαρέλα ROYAL - 2 μπάλες
- Ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
- Γάντια μίας χρήσης από μαύρο νιτρίλιο SANITAS
Εκτέλεση
Ξεκινήστε μαγειρεύοντας τα φασολάκια.
Κόψτε τα 2 κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και σοτάρετε τα με λίγο πολτό σκόρδου σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ρίξτε μετά τα φασολάκια, και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση.
Αλατίστε, προσθέστε μισό λίτρο νερό και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί σ μέτρια ένταση για 20 – 25 λεπτά.
Ετοιμάστε τους κεφτέδες:
Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, τα αυγά, το ένα κρεμμύδι τριμμένο, τον πολτό σκόρδου, το στραγγιστό γιαούρτι, το ψωμί, το θυμάρι ψιλοκομμένο και λίγο αλάτι.
Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο στα χέρια σας και ζυμώστε το μείγμα.
Πλάστε 8 μεγάλους κεφτέδες.
Βάλτε τους κεφτέδες επάνω από τα φασολάκια και συνεχίστε το μαγείρεμα για 30 λεπτά ακόμη.
Μετά, κόψτε τη μοτσαρέλα με τα χέρια σας σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε την ανάμεσα στους κεφτέδες.
Συνεχίστε το μαγείρεμα στον φούρνο για 10 λεπτά ακόμη.